Vés al contingut

Preocupats per l’educació (Carta de les Apimas de Alaior )

20 Juny 2012

Carta al diari Menorca de les APIMAS de Alaior

Preocupats per l’educació

Els membres de les diferents Juntes de les APIMA d’Alaior volem expressar-vos la nostra preocupació per les diferents informacions que estan arribant a través dels mitjans de comunicació i altres canals, en referència als retalls que estan previstos iniciar per al curs 2012–2013 i sense data de caducitat, per part de la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears, i que afectarà a totes les institucions educatives dels diferents cicles, representant un detriment en la qualitat de l’ensenyament i en els recursos accessibles per als nostres fills.L’objecte d’aquest comunicat és informar als pares i mares dels diferents centres del nostre municipi dels efectes que tindran les retallades en l’educació als centres d’ensenyament d’Alaior:A l’escoleta:

– Augment d’un 20% de les ràtios d’alumnes per aula

– Reducció dels equips EAP (Equips d’atenció primerenca) que donen suport als alumnes de 0 a 6 anys amb dificultats de desenvolupament o amb risc de patir-les, independentment del seu origen, del tipus o el grau d’aquestes dificultats.

A primària:

– L’augment de les ràtios a les aules de primària per lo que passaran de ser de 20 fillets per classe a 30. Això perjudicant al conjunt d’alumnes i en especial als que necessiten més atenció

– La forma com s’ha plantejat l’elecció de la llengua vehicular junt amb el total desconeixement de quin és el nou model lingüístic proposat ens crea una preocupació que ve donada sobretot perquè no sabem com s’aplicarà i com afectarà al projecte educatiu dels centres

– Pel curs 2012/ 13 disminueix l’import que aporta el Govern per al programa de reutilització de llibres de text

– Supressió de les beques de menjador

A secundària:

– Augment de les ràtios que passaran a ser de 20-25 a 30-36 alumnes per classe a ESO, i fins a 42 en batxiller

– Reducció del professorat entre el 10 i 15%

– La reducció de professorat, especialment a batxiller, podrà implicar que hi hagi alumnes que tinguin que desplaçar-se a altres centres per tal de donar algunes matèries

I Comú a tots els centres:

– La disminució de professorat d’atenció a la diversitat, de programes de reforç educatiu i d’acolliment lingüístic i cultural per a la població nouvinguda farà que minvi de manera important la qualitat de l’educació que tots ells reben. Arran d’això, els professor estaran obligats a dedicar temps als nens amb necessitats especials en detriment de la resta d’alumnes, minvant la qualitat de l’ensenyament rebut per uns i altres.
– Les baixes dels professors no seran cobertes fins als 30 dies, el que suposarà que els alumnes puguin estar fins un mes sense una assignatura a secundària, o que les classes s’hagin de cobrir amb la resta de professors a primària.

Considerem que la crisi no pot ser excusa per fer tornar enrere l’educació a nivells de fa 30 o 40 anys.

No ens val que ens diguin que no hi ha diners. Són els polítics els qui han de saber prioritzar les despeses per tal de destinar els recursos necessaris per a una millor educació, per aquesta funció van ser elegits, per administrar els nostres diners (impostos) de la millor manera.

No ens correspon als pares i mares dir d’on han de retallar, encara que a tots se’ns acudeixen despeses molt més prescindibles, sinó que simplement ens oposem a que les retallades es duguin a terme en educació.

La crisi afecta tant a les administracions com a les famílies, i també ens obliga a racionalitzar les nostres despeses domèstiques. Però mai a cap pare o mare se li passaria pel cap retallar en l’educació dels seus fills. Per tant, exigim a l’Administració que faci el mateix que noltros, i prioritzi l’ús que fan dels nostres impostos d’una forma diferent a la que proposen en l’actualitat.

Per tot això vos demanem la col·laboració a tots els pares d’Alaior en les iniciatives que en defensa de l’educació es vagin proposant.

APIMA ES POUET
AMPA IES JM GUÀRDIA
APIMA CP MESTRE DURAN
APIMA CP DR. COMAS
APIMA la SALLE ALAIOR

Alaior

Veure pàgina

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: