Vés al contingut

RESUMS Trobades

  • Trobada 19-8-2013 Claustre del Carme, 35 assistents.

Hi ha representacio de pares, profes, alumne i sindicats (UGT i STEI)
Es van parlar dos temes, principalment: El pregó alternatiu i el començament de curs.

També va venir una al·lota mallorquina a explicar-nos el tema de l’assemblea de docents de Mallorca. Volia recollir signatures. Na Maica té els papers.

Na Maica va dur un primer escrit per donar-lis per muntar el pregó. Entre tots el vam retocar i en teoria ja està en marxa.

Propostes vàries per al principi de curs:
– Encerclar illa de cases conselleria
– Tancades als centres
– Flyiers reivindicatius pel carrer
– Enviament de notícies a través del twiter (na Sara Casero ens ho explica)
– El mestre surt al carrer (els claustres surten junts a la plaça del poble, …)
– Reunions pares avançar-les a principis de curs /assemblees per a pares a principi de curs
– Diumenge de festes pitada al balcó de les autoritats vestits de verd, etc

Al final en traiem dus accions inicials:
– DIA  DE SETEMBRE REPARTIR ALS POBLES (PARES, ALUMNES, PROFES, MESTRES,…) FLYIERS REIVINDICATIUS. Els flyiers els farà en Toni, exalumne del cap i des castell i li passarà a na Maica que ens ho passarà als altres per a què ho imprimim. Davant seria l’adhessiu que ha fet na Vero i darrera uns punts de reclam.
– DIA 12  DE SETEMBRE, A LES 19H  PITADA DAVANT DE CONSELLERIA. És el dia abans de ‘començar’ les classes. Pares, mares, alumnes profes, mestres, tothom a pitar a conselleria. Que siguem molts i estorbem al carrer.

Una mare demana pel tema vaga el 13.09. SEmbla que està en marxa. Que el curs no comenci amb ‘normalitat’.

*********************************************************************************

  • Trobada 19-6-2013 IES Biel Martí, Ferreries, 8 assistents.

    Ens posem una mica al dia de com està el tema dels TILS als diferents centres dels que hi ha aquí representats amb pares o metres.

    Actualment hi ha gairebé 5000 signatures  recollides en contra del TIL a nivell de Balears.

    Comentem com està el tema de la proposta feta a la reunió d’abril sobre la censura a la política educativa del darrer any que es podria plantejar al darrer Consell Escolar (la iniciativa la portava la FAPMA).  Es va desestimar davant la dimissió del Conseller Bosch.

    Informem de la iniciativa Menorca edu21.

    Fem una valoració de les darrers iniciatives o actuacions:

    • Valoració positiva de la presència de la FAMPA als mitjans.
    • Concentració de 1 de juny a Ferreries: molt poca gent. Ens demanem què passa. És que no ens  sentim tots part del mateix viatge? Tal vegada es podria genera assemblees a tots els centres de pares/mares i professors per parlar d’educació i continuar generant comunitat
    • Cartells a les cases en contra de la LLEI o dels avantprojectes, molt negativa pràcticament ningú ho ha fet i és un gest que no porta gaire feina ni temps.

    Propostes d’accions:

    Intentar mantenir el tema educatiu d’actualitat…Presentació del pacte de l’educació a la premsa dia 15 de juliol. S’informarà del lloc i data perquè vagi el màxim de gent.

    Vista la participació a les darreres iniciatives no ens veiem en cor de muntar res per a juliol.

    Aprofitar els darreres dies, sobre tot quan la presència de pares és major,  per portar les samarretes.

    Per al curs que ve es proposa intentar activar des de la Plataforma i des de les APIMES  assemblees a tots els centres  amb pares, mares, alumnes  i professors per parlar de què ens preocupa.

*********************************************************************************

  • Trobada 21-5-2013 CEIP Pere Casasnovas. Som uns 30 assistents.

    Valoració de la jornada de vaga___ A Ciutadella molt bé, sobre tot el fet d’anar a demanar que el sou  anessin per als centres, ja que es van ajuntar unes 120persones. Es considera que sempre han d’haver trobades als matins en aquests dies de protesta.

    Es comenta que a alguns centres va ser poca la incidència de la vaga i que a altres va anar molt bé, així com a nivell estatal. Però el que es considera més positiu és la gran participació  de pares, mares i alumnes. A més, es valora molt positivament la iniciativa de la FAMPA de publicar les dades reals, així com el seu escrit al diari i intervenció a la radio.

    Valoració també molt positiva de les xerrades sobre les noves normatives d’educació a l’escola de Sant Lluis.

    Es recorda que, com es va decidir a l’anterior reunió, es va elaborar i donar difusió al text amb les consideracions de la Plataforma sobre aquest decret. Però a partir d’aquí la conversa s’anima i és un poc difícil reflectir-la a aquest resum. S’ha parlat de la postura d’alguns Equips Directius que estan ja redactant un projecte per evitar “mals majors”.  Alguns companys diuen que als seus centres s’està parlant de la possibilitat de realitzar escrits per presentar als Consells Escolars on s’expressi el rebuig a aquests projectes. Seria possible unificar aquests escrits? Es pot emprar com a model el textos que sembla ja ha fet córrer de STEI? A Ferreries la CCP estan fent el seu projecte segons l’article 20. I també surt la possibilitat d’adoptar postures més contundents com negar-se a realitzar els projectes, plantar-se.

    Com el tema porta a parlar molt dels equips directius també es planteja poder celebrar una trobada amb ells, però açò, com a moltes altres possibilitats que es posen damunt la taula no depèn només de nosaltres. Per poder portar-les a terme necessitarien una postura comú d’un percentatge molt alt de la comunitat educativa que sembla que no existeix, o com a minin no a aquestes reunions.

    El que si pensem que podem fer la Plataforma és:

    Recomanar a les APIMES dels centres de primària on estan els alumnes que es veuran afectats per el decret el curs que ve (P2, P5, segon i quart  i sisè ), que convoquen als pares per explicar com afectarà i quina serà l’opció del centre. El material que es pot emprar com a suport de l’explicació està penjat al blog.

    Donar difusió al text de rebuig al decret. Hi ha un model per professors, un per  equips directius i també un per les famílies que ha redactat una professora de Ferreries. La Plataforma signarà un i l’enviarà al  diari.

    Després de comentar diferents noves propostes d’actuació es decideix:

              Promoure una campanya perquè tothom que vulgui expressi el seu rebuig a les noves normatives penjant cartells als balcons i finestres de casa seva. Hi haurà models de cartells al blog i al facebock.

              Acudir a la convocatòria per al  Dissabte 1 de juny,  a Ferreries “L’Escola surt al carrer “ .

              Estar pendents de la proposta que ha sortit  a Eivissa d’aconseguir anuncis als mitjans.

              Donar difusió i assistir a la xerrada que donarà Pilar Benejam el  proper 31 de maig organitzada per el Moviment de renovació pedagògica. Es penjarà cartell.

              Donar difusió i assistir a la xerrada que donarà Andreu Mayayo el proper 6 de juny. Es penjarà cartell.

    Per últim es decideix que la propera reunió serà el 19 de juny a Ferreries.

    Us esperem!

     ***********************************************************************************

  • Trobada 30-4-2013 IES Joan Ramis 25 assistents

    Comencem la reunió fent la VALORACIÓ de les TANCADES:

    CIUTADELLA___17-20h unes 400 persones, la major part mestres amb els seus fills. Es fa una valoració positiva. Va funcionar molt bé els jocs per els fiets a una banda i el debat a un altra. Comenten que sembla que hi ha una decisió presa a la reunió de directors en contra de les edicions de llibres de text balears.

    Les companyes ens diuen que duplicaran les reunions per que qui vulgui pugui estar més informats. Els assistents a la reunió comentem que no hi hauria cap pega en realitzar les reunions de la Plataforma de forma itinerant.

    FERRERIES___ la tancada es va fer a la concertada de 17 a 20h. També hi havia activitats per als fiets. Van veure el vídeo de  Tonucci. No eren molta gent i van tenir la sensació de ser els mateixos que van assistir a la tancada de 28 de novembre. El decret del trilingüisme va ser molt protagonista al debat. Va sorgir també l’idea de tallar el trànsit però al Claustre celebrat a de l’IES Biel Martí el mateix capvespre de les tancades. La valoració és positiva, ha participat molta gent, ha acudit la premsa… No ha hagut cap pega, el poble està amb ells.

    MERCADAL___ No hi ha ningú que participes a la tancada a la reunió, però sembla ser que van trobar molta resistència per part de la direcció per organitzar la tancada.

    ALAIOR___ 17,30-20h / 20h-23h 200 persones Es van dividir uns dos grups. A l’IES van fer xerrada i debat. El decret de tractament de llengües també va estar molt present. Al ressopó es va quedar un grup variat i va ser molt agradable. Un dels resultat de les tancades ha estat el  contacte establert entre les APIMES d’Alaior.

    MAO: 20 a 23hRamis___ han creat una assemblea de professor i ja són 45 professors. A la tancada serien unes 50 persones 50%(pares i profes). Alumnes 2. Van tornar a explicar la LOMQE, TIL i Convivència. Va ser animat i entre d’altres temes va quedar evident la necessitat d’un pacte per  l’educació…

    CAP DE LLEVANT: 19-24h 100 persones. Es va començar amb activitats esportives per a tots els membres de la comunitat educativa. Després es podia triar entre explicacions de la LOMQE i els altres avantprojectes i l’activitat “ Què va fer el teu fill a classe la setmana passada”. Després de sopar es va parlar de les actuacions convocades a nivell estatal i es va decidir realitzar l’abraçada al centre el dia 26.

    SA GRADUADA___ 16,30-19h___ 25 persones van assistir, majoritàriament mestres. Les activitats van ser variades i va funcionar prou bé.

    En general, podem concloure que ha hagut més participació, que s’ha sumat gent nova i que hem reprès el contacte amb Palma.

    També ens comuniquen unes companyes de Mare de Déu de Gràcia que s’han posat en marxa.

    Després passem a parlar de les PROPOSTES:

    Es proposa fer les reunions itinerants als diferents pobles. La propera serà a Ciutadella el  21 de maig a les 20 h.

    S’ha parlat la proposta de fer les reunions una mica més tard perquè venguin els pares.

    La Plataforma es brinda a explicar el contingut de la LOMQE a qui vulgui.

    Es decideix que es  redactarà un text on apareguessin els motius per els quals la Plataforma recolzarà la no participació en el  projecte lingüístic dels centres i la no aprovació d’aquests projectes lingüístics per part dels  Consells Escolars

    També s’aprova que es prepararà un text que expressi la “censura a la política educativa” del darrer any per que es pugui presentar al darrer Consell Escolar de tots els centres que ho vulguin.

    Per últim, es decideix donar recolzament a la vaga per part de la Plataforma. La FAPMA es planteja la vaga com una plantada. La junta opina  que sobren motius però com és un tema delicat convoquen una assemblea d’APIMES per el divendres 3 per que es posicioni.

    Per últim acordem que el dia de la vaga, a Maó i Ciutadella durant el matí es demanarà  que el sou que ens descompten als professors reverteixi en els nostres centres. També es prepararà material per a la manifestació del capvespre.

    Us esperem a tots! Ens hi juguem molt!

    Recordeu, propera reunió 21 de maig a Ciutadella a les 20 h. El lloc queda pendent per concretar.

***********************************************************************************

  • Reunió 10-4-2013  20 assistents.Comencem la reunió fen valoració de les darreres actuacions: activitat d’Alaior, “ Per l’educació pública tu també contes” i de la manifestació.

    Després passem a comentar i decidir si ens sumem o no a les convocatòries estatals per al dia 25 Abril.

    Un cop decidit que si ens sumem a les tancades, passem a valorar quines possibilitats tenim. Fer una única tancada insular a Mercadal, fer una tancada a les quatre poblacions on s’han realitzat les anteriors activitats (Maó, Alaior, Ferreries i Ciutadella), o intentar que sigui cada centre qui decideixi sumar-s’hi i organitzi cada tancada.

    Al final ens decidim per aquesta darrera opció perquè ens sembla que plantejar-ho així facilitarà la implicació i participació de més gent.

    Passem a elaborar com presentarem i difondrem l’activitat i a preparar la documentació i material que adjuntarem a la convocatòria.

    Un cop ultimat el material repassem a qui ho enviarem.

    Per últim, comentem una xerrada de Andreu Mayayo, Doctor en Història Contemporània de la UB, per al 6 de juny.

    La propera reunió de la Plataforma serà el 30 d’ abril   a les 19 h al Ramis. On continuarem tractant noves actuacions.

    Us esperem

  • *********************************************************************************

  • Trobada 5-3-2013 som un 35 assistentes.Posem al dia als assistents sobre la darrera reunió i els contactes amb els sindicats. A tots els assistents els hi sembla bona idea complementar i potenciar la jornada de vaga amb les sortides al carrer simultànies a les quatre poblacions (Maó, Alaior, Ferreries i Ciutadella)  el capvespre del dia 13 de març. Aquest fet, més el suport que les associacions de pares i en concret la FAPMA dona a la jornada i manifestació del dia 20, més les vagues i mobilitzacions d’estudiants, ens permet parlar de Jornades protesta. Es decideix que es donaran a conèixer com a tals.
    Jornades protesta. 13 de març: VAGA professors i concentració davant delegació del govern.A l capvespre SORTIDA AL CARRER de tota la comunitat educativa:“Per l’escola pública tu també “CONTES”14 de març: vaga estudiants20 de març: vaga professors i estudiants. Capvespre manifestació.

    Els pares comenten les seves sensacions davant la convocatòria de vaga. La majoria consideren que poc a poc la gent va entenen més quins són els motius, sobre tot després de les sessions informatives i de la Taula rodona. És evident la necessitat d’informar, informar i informar. Un punt important per informar als alumnes són les APIMES.

    Repassem la preparació de la sortida al carrer del proper dissabte a Alaior. La major part d’actuacions estan ja definides. La dinàmica serà molt semblant al que es va fer al Claustre de Maó. En aquest cas, a més es recolliran signatures per presentar una instància a l’ajuntament on es demanarà que doni  recolzament al manifest.

    Quedem el dia 9 a les 9 h al Ramal d’Alaior qui vulgui col·laborar i a les 10 qui vulgui assistir.

    Arribats a aquest punt, ens dividim en dos grups. Un que prepara tot el necessari per als tallers de dissabte aAlaior i un altre per dissenyar la concentració simultània a Maó, Alaior, Ferreries i Ciutadella del dia 13 al capvespre.

    Després de moltes voltes queda dissenyat de la següent manera (s’ha de tenir en compte els que som i el poc de temps que tenim, per tant no ha de requerir molta infraestructura i ha de ser prou oberta perquè tot aquell qui vulgui es pugui sumar):

    “Per l’escola pública tu també “CONTES” (açò figurarà al cartell que s’ha de fer per posar al carrer)

    • Es pretén un acte de protesta calmat i tranquil que ens inclogui a tots grans i petits, pares i no pares, mestres i no mestres, alumnes i no alumnes, siguis qui siguis, si t’interessa defensar l’educació pública allí t’esperem.
    • Ens trobem el dia 13 a les 19h.
    • Si pots vine de verd o de negre.
    • Porta un fanalet (pot ser un espelma i got de plàstic)
    • Seu amb el grup de lectura que vulguis
    • Emprarem una de les nostres eines més habituals i que tots relacionem amb l’educació i a cultura. Ens disposarem en petits grups, il·luminats per els nostres fanals i llegirem contes.
    • A les 19’30 es farà lectura del manifest. ( menys a Alaior també es recolliran signatures per presentar les instàncies als diferents ajuntaments.)

    Per suposat, també hem parlat de la difusió. Tots ho intentarem fer arribar al màxim de gent possible, amb els mitjans de que disposem. A més la Fapma també s’encarregarà de tenir preparades unes octavetes per repartir en el moment a la gent, i dels mitjans.

    Us esperem a tots! Ens hi juguem molt!

  • *********************************************************************************
  • Reunió 19-2-2013 Som 10 persones.

Primer parlem de la iniciativa sortida al carrer a Alaior de tornar va muntar l’activitat a l carrer semblant al que es va fer a Maó al Claustre del Carme.
Lloc: El Ramal.
Data: 9 de març.
Horari: 10 a 13h.
Tallers: semblants als que es van fer a Maó; actuacions…
S’haurien de posar cartells als centres per recollir material per al taller de Kid protesta.
Continuem parlant del desenvolupament de la Taula Rodona.
Decidim les preguntes a plantejar, l’estructura de les intervencions i el temps.
També es considera adient projectar el missatge que ens ha enviat Federico Mayor Zaragoza per finalitzar la sessió.
Parlem també de l’acte lúdic festiu reivindicatiu en defensa de la llengua catalana que tindrà lloc el dia 9 de març a les 19h a la sala multifuncional de Mercadal.
Es llegeix el manifest plantejat comú a totes les terres de parla catalana i es decideix l’adhesió.

      La propera reunió es fixa per al dia 5 de març a les 19h i es celebrarà a Alaior. Es canvia de dia per poder comentar i preparar ( si es dona el cas) les jornades de vaga.
    Us esperem!
    *********************************************************************************
  • Trobada 10-1-2012 Som uns 15. (És una pena però no hi ha cap alumne)El primer que fem és decidir quins són els temes que volem tractar a la reunió.Primer es fa una valoració de la tancada del 28 de novembre___ Es considera que es va haver d’organitzar tot amb molta pressa. No aconseguim l’agilitat que algunes situacions requereixen.Malgrat aquest fet, va estar ben organitzat i les activitats van estar ben dissenyades.El que passa és que per la feinada que va suposar i, tenint en compte el que es reivindicava, va assistir molt poca gent. El més positiu és que es va realitzar conjuntament amb Mallorca i que va tenir ressò mediàtic.Comentem que la posada en marxa de la FAPMA facilitarà molt la gestió i difusió de les noves actuacions.Passem a parlar de les properes actuacions___ Tots els assistents estan d’acord en que és important continuar la tasca de donar a conèixer el projecte de la nova llei i les seves implicacions. Es decideix organitzar quatre xarrades simultànies a quatre punts diferents de l’ illa: Maó, Alaior, Ferreries i Ciutadella. Si totes les gestions surten bé, la data triada seria el 31 de gener. L’hora seria a les 19’30 i el títol: “Entendre junts la nova Llei d’Educació. Sessió informativa”.Es decideix que els espais que es demanaran no estiguin directament relacionats amb l’escola per deixar clar que no es tracta d’un tema que només interessa als docents. Tot d’una que estigui confirmat es realitzaran els cartell i se li donarà la màxima difusió.Quant al contingut, es pot aprofitar el material que es va emprar per a les tancades però fent les actualitzacions pertinents ja que l’avantprojecte ha patit modificacions. També es pensa en quina gent seria la més adient per fer-se càrrec de les xarrades.Per completar aquesta activitat també s’iniciaran les gestions per muntar una taula rodona per al 21 de febrer a la sala multifuncional de Mercadal. : “Entendre junts la nova Llei d’Educació. Taula rodona”. Intentarem aconseguir que sigui el més plural possible.Esperem la vostra assistència i participació. Ens hi juguem molt!

*********************************************************************************

  • Trobada 19 de novembre 2012 Escola Es Castell 19 h som uns 20.*Iniciem la reunió fent valoracions de les activitats del més d’octubre:Valoració actuació dia 20 d’octubre:  Va superar expectatives, va passar molta gent. Sensació positiva. Fins i tot el tractament de la premsa. Va fruir tot. Les actuacions van estar també molt bé.Vaga d’alumnes i pares 18 d’octubre: Èxit, sobre tot a primària.Concentració dia 30: Molt poca gent. Tal vegada per ser entre setmana. Quan a les intervencions dels sindicats, tal vegada estaria bé que unifiquessin un discurs per actes com aquests.Vaga general:  També molt bé.*Un cop fetes les valoracions, comencem a tractar la proposta que ve de Mallorca: Expliquem en què consisteix la proposta.Es tractaria de tancar-se a un centre el dia 28 de novembre amb un horari concret (proposta fiets de 17 a 20h i els més grans de 19 a 24h.Coincidim enmig i fem bereneta) per realitzar una gran assemblea amb tots els sectors educatius on es realitzen diferents activitats que incloguin a tots i que donen peu a compartir opinions.La idea és fer una acció conjunta entre les illes, seria la primera. I aconseguir que venguin adults i fer pinya com a comunitat educativa.Es decideix que val la pena fer un esforç i organitzar-ho! La situació ha requereix!Tancats per les retallades, obert per l’educació.S’ha triat el 28 perquè és el dia que canviarà el decret d’utilització dels espais públics dels centres. Són els pares que en realitat ho organitzen. Les APIMES faran la crida. Demanar permís al centre per emprar-lo només els del mateix centre.Es donarà a conèixer als pares amb una  carta per als pares i passar a convidar als alumnes amb les autoritzacions. L’AMPA convocarà als delegats des instituts i que ells passin la informació als altres alumnes. A 1ària amb una carta per als pares és suficient.  A la carta que hi hagi la programació.Considerem que li hem de donar un contingut un poc diferent al que proposen des de Mallorca, que vagi més en la línia de les nostres actuacions.Decidim contingut per escrit i autoritzacions.Proposem que millor sigui un centre de secundària.Contingut:19h: Convocatòria19:20h: Benvinguda a tothom i contextualització.19:30h- 21:30h: Hi haurà dues opcions:a)    Visionat del  documental de Trenta Minuts: “Notes d’educació” i col·loqui posterior.”Notes d’educació” toca temes com el paper dels directors, la formació dels mestres o les desigualtats entre escoles. El programa probablement suscita tants interrogants com respostes ofereix. Però convida a reflexionar sobre un dels pilars del present i el futur d’un país.b)    Taller per fer  anuncis, filmacions amb preguntes i dibuixos on es publiciti l’Educació Pública.Dependrà de la gent que hi hagi  els grups seran més grans o no.21:30h-22:30h sopar (que tothom dugui menjar per compartir i la Plataforma posa el beure)22:30h: Reunió general on es veurà un fragment de “La educació prohibida”  i després breu explicació sobre les implicacions de la  LOMCE i pressupostos (retallada a educació). Ronda participativa de tots els presents.Per últim decidim que és necessari fer un esforç i ens tornarem a trobar dijous que ve dia 22 de novembre a les 19h al Cap de Llevant per acabar de concretar.Us esperem! Necessitem sumar forces!

    *********************************************************************************

  • Reunió 10 d’octubre
  • Som uns 20. Com l’anterior reunió els assistents ens hem dedicat a preparar el necessari per la sortida al carrer del dia 20 d’octubre. L’ acte tindrà lloc al Claustre del Carme de les 10’30 a les 13,30.  Acudiu!
  • Tots aquells que vulguin col·laborar en el muntatge que sàpiguen que començarem a les 9h.
  • *********************************************************************************
  • Reunió 26 de setembre 2012.Som uns 20. Avui la reunió ha estat centrada exclusivament  en la preparació de la propera sortida al carrer de la Plataforma.Serà el dia 20 d’octubre al Claustre del Carme. Hi haurà moltes activitats i necessitem tota la col·laboració i participació possible.La propera reunió per continuar preparant serà el dia 10 d’octubre a les 19h al Cap de Llevant.Us esperem!*********************************************************************************
  • Reunió 19 de setembre 2012 Som uns 40Com vam acordar la setmana passada comentem com aprofitar les reunions de pares per donar a conèixer les circumstàncies d’inici de curs.Hi ha centres, la majoria de primària i també alguns de secundària, que ja les han fet, així que es decideix fer un comunicat que via Apimes arribi atots els pares.Es fan moltes propostes, però al final trobem que millor que sigui un text curt, contundent i que convidi a la participació. El contingut serà el següent:Sí que n’hi  ha estat per a tant!
    • Els nostres fills estan pitjor atesos.
    • Hi ha centres que tenen 14  professors menys.
    • Les baixes no es cobriran.
    • Pujada del preu del material escolar.

    L’èxit de qualsevol dels nostres fills està en perill.

    Per tot açò, l’AMPA d’aquest  centre et convida a educar lluitant per defensar l’escola pública de tots i per a tots de la forma que us sembli millor: presentant queixes als representants de l’Administració, mantenint-te  informat, denunciant la situació emprant el mitjà que trobis més adient o participant en la Plataforma en defensa de l’escola pública de Menorca.

    https://plataformaendefensadelescolapublica.wordpress.com/

    També torna a posar-se damunt la taula la dificultat d’arribar a més gent i es decideix que a cada centre es posi un punt d’informació sobre la Plataforma i les actuacions..

    Per últim, es decideix concentrar totes les energies en tornar a muntar una actuació al carrer per a fer-nos presents, i així intentar aconseguir més voluntats. La manera d’assegurar-nos l’assistència és que hi hagin activitats i actuacions per als fiets (així acudiran els pares).

    L’actuació es faria el 20 o 27 d’octubre. Repartim les gestions que s’han de fer i quedem per al proper dimecres a les 19h al Cap de Llevant per continuar amb els preparatius.

    Us esperem!

    *********************************************************************************

  • Trobada dia 10 de setembre 2012. 14 persones.Iniciem la reunió repassant les propostes realitzades a l’anterior reunió.Comencem, entre tots, establint un petit ordre del dia. Decidim que tractarem com abordar l’inici de curs, com tornem a posar damunt la taula la situació que estem vivint, la proposta sobre no participar en el programa de centres ecoambientals. En definitiva, com tornar a posar a la gent en marxa…Ens posem per feina i consensuem entre tots el contingut del text que s’enviarà a la premsa per que és publiqui i que també es podrà emprar per a posteriors accions. El contingut seria el següent:Davant l’inici d’aquest curs la “Plataforma en defensa de l’escola pública” vol posar damunt la taula la següent situació que, no per anunciada, deixa de ser molt preocupant:a)      Ratio (a desenvolupar)b)      Falta d’atenció a la diversitat (a desenvolupar)c)       IVA, ajudes per a llibres, baixades d’ajudes per a reutilització com ho poden afrontar famílies que tenen només un subsidi d’atur, (a desenvolupar)d)      No es cobriran les baixes, (a desenvolupar) e)      Precipitació dels processos i terminis marcats per la Conselleria que no permeten als centres exercir la  limitada autonomia de la que disposen. Aquesta constant improvisació des de la conselleria no deixa espai per a la reflexió que exigeix la bona planificació del curs dels nostres fills.f)       500 professors que han deixat d’estar contractatsg)      Tant d’interès  i recursos emprats en el tema de la lliure elecció de llengua, que va generar un problema on no existia i ara… ni se’n parla. Han deixat tots sols als centres davant el problema.h)      S’exigeix als professors formació però no es destinen recursos suficients per assolir-la. (Avançat 1 d’angles que només es pot obtenir amb classes presencials. Quan intentes matricular-te no hi ha places. L’oferta  és escassíssima.)i)        Manca de transparència a les adjudicacions que malgrat siguin legals, no deixen de generar molts dubtes de ser lícites. Aquestes maneres d’actuar  generen suspicàcies i aprofundeixen l’ambient de desconfiança que s’està generalitzant en la societat  que provoca que els ciutadans no confien en l’administració.j)        Manca de finançament per al dia a dia dels centres.k)      No es cobriran les baixes.l)        Desprestigi i descrèdit de la feina pública.Malgrat tot açò tota la comunitat educativa seguirem treballant i lluitant per la qualitat de l’educació!!Aquest escrit serà ultimat per dues companyesLa Plataforma recomana debatre als centres la proposta  que ha fet un company de deixar de participar de manera formal en el programa de centres ecoambientals. Per a qui no ho sàpiga,   s’ha externalitzat la gestió d’aquest programa  a una empresa catalana. Òbviament, aquesta proposta no té res a veure amb que als centres les Comissions continuen funcionant, si així ho troben els participants.Es decideix que la gent porti per a la propera reunió del dia 19 propostes d’actuacions per a realitzar les setmanes de les reunions amb els pares.També seria interessant que la gent portés propostes de com afrontar la nova situació als centres.Amb la intenció d’estar present als mitjans, es decideix que es demanarà pressupost del que costaria posar un anunci de la Plataforma en la premsa. A l’anunci apareixeria el logo, la direcció del blog i un eslògan que podria ser: “ Lluitant també s’educa” En la mateixa línia es veurà si és possible que ens publiquen una entrevista. Per últim es parlarà amb la Ser que ja s’ha posat en contacte amb nosaltres.També es decideix tornar a contactar amb els centres i amb les AMPES. S’encarregaran dues companyes.I ja per acabar es decideix que la propera reunió serà el dia 19 de setembre al Ramis a les 19h. Us esperem!!!!!*********************************************************************************
  • Trobada dia 2 de juliol 2012. Som unes 20 persones.Aquesta reunió és exclusivament per decidir i organitzar les activitats que es van decidir fer per a Juliol.Encara ens falten ultimar detalls, però els dies que ens semblen més adients, tenint en compte les activitats organitzades a Maó, són el 11 i 20 de juliol. El lloc serà Can Victori.Els contactes amb els conferenciants ja estan iniciats, ara falta que les dates que els hi proposem els hi vagin bé.Després ens repartim les tasques de difusió entre els assistents. Un cop concretades les activitats i els ponents ens posarem en marxa per fer cartells, contactar amb premsa, publicar-lo en la xarxa… i després ja només quedarà esperar que hi hagi resposta per part de la gent. Hem de pensar que és precisament ara quan s’estan materialitzant les retallades en els centres, és ara quan els equips directius estan batallant per poder muntar el curs 2012/13 intentant allò impossible: donar el mateix servei  amb molt menys recursos.La propera trobada ordinària serà dia 19 de setembre a les 19h a l’IES Cap de Llevant. De tota manera penseu que tal vegada l’inici de curs requerirà fer una trobada abans. Esteu atents!!*********************************************************************************
  • Trobada 19 de juny 2012

Avui assistim 15 persones. (Ja havíem comentat que molta gent tenia reunions i li seria difícil assistir, però es va considerar que no es podia acabar el curs sense celebrar la reunió ordinària)

A la reunió s’han tractat els temes següents:

  • Valoració darreres actuacions:

Reunions informatives als pares___ A les escoles de Maó, Alaior, Ferreries i Ciutadella van anar bé.

Es valora molt positiu que a Alaior s’ha enviat una carta a tots els alumnes signada per les APIMES. El que no s’ha aconseguit és que hi hagi una taula de la Plataforma a totes les festes de les APIMES, només hi haurà a una.

Abraçada de Ferreries___ Va anar molt bé. Les APIMAS prèviament també es van posar d’acord per enviar una carta a tots els alumnes que convocava a participar.

Mani-enterrament___ Va anar molt bé. Assistència (1200 aprox). Valorem com a positiu la novetat del recorregut, la presència de la música, el fet de que fos un dissabte matí quan hi ha molta gent a Maó i el protagonisme dels al·lots.

El que no va funcionar del tot bé és el procés de l’organització. Esperem que funcioni millor en un futur.

  • Propostes de funcionament

La Plataforma es reafirma en el seu funcionament assembleari i sense diferenciar alumnes, pares i profes.

Es proposa que per les properes reunions s’acordin a l’inici els temes a tractar i qui la moderarà ( anirà rotant).  Per als temes a tractar també es tindran en compte les propostes al blog de la gent que no pugui assistir.

  • Propostes d’actuacions

Juliol.  S’intentarà aconseguir alguna personalitat important del món de l’educació per que vengui a fer una conferència.

També s’intentarà organitzar la projecció de la  pel·lícula “Hoy empieza todo” amb debat posterior.

– Segurament les samarretes es podran encomanar directament a la direcció que apareixerà al blog

– Donar continuïtat als “dimecres de verd” i continuar lluint la nostra samarreta els dimecres.

– A Ferreries s’està pensant en organitzar alguns tipus de tipus tallers.

-Setembre

– Cuidar l’inici de curs, recordant quina és la situació.

– Intentar aconseguir que vengui a fer una conferència  un economista amb una visió alternativa.

– Cercar que la primera actuació a l’inici de curs de la Plataforma sigui conjunta amb les plataformes de les altres illes.

– Proposta per als pares de no comprar llibres. Es farà un petit escrit i intentarem donar-li el màxim de  difusió. (0% de Llibres)

– Organitzar “Un mati de contes” (Flautista de Hamelin, Història dels nombres…)

  • Precs i suggeriments

Es recorda la convocatòria de dema dels estudiants.

La Propera trobada serà el dia 2 de juliol a les 19h únicament per concretar l’organització de les activitats de juliol.

Us esperem!!!!

***********************************************************************************

  • Trobada dia 4 de juny 2012

Lloc: Verge del Carme.  Som uns 70. És la reunió més nombrosa que hem fet. A més dels habituals  hi ha gent de diferents Apimes, Sindicats, Marc Unitari i “MUCEM”… la cosa marxa!

Tot d’una  fem un poc de contextualització; prioritat des de l’inici d’unir forces; es comenten les actuacions dutes a terme  i que, en aquets moments,   estem centrats en la informació a les famílies. El dijous es celebrarà una reunió informativa de les “APIMES”(associacions de mares i pares) dels tres instituts de Maó. Tothom que ho vulgui està convidat.

Les apimes d’Alaior i Fontiroig ens expliquen què han fet ells en relació a les famílies.

Després de comentar diversos temes aconseguim centrar-nos en les actuacions del dia 16 de juny 2012.

Surten diverses propostes:

Mar explica la proposta de Mallorca però Anselm explica que aquesta proposta no és del tot contundent i no tindria efectes polítics. S’ha de sortir al carrer a cridar. S’ha de molestar.

Alguns comenten que  hem de cercar un dia que hi hagi un acte polític, estar davant del Consell.

Anselm diu que el que fa mal són 4000 persones al carrer.

Es proposa fer un acte festiu a Mercadal  i tallar la carretera.

Anselm comenta que hem de pensar amb estratègia i no es tracta de posar-nos a una part de la gent en contra. A més comenta que històricament les mobilitzacions més grans s’han fet a la zona de Llevant.

Després de donar-hi vàries voltes aconseguim consensuar una actuació amb la intenció de concentrar el màxim de gent  per aconseguir el màxim de ressò. Es tracta d’un recorregut que partiria del parking del poliesportiu de Maó i passaria per davant de diversos centres de secundària, primària, escoletes, delegació territorial d’educació i aniria deixant crespons negres com a símbol de dol davant el que suposen les retallades. El recorregut acabaria en la delegació del govern on es llegirà un manifest.

El lloc i l’hora de trobada és el pàrquing del poliesportiu de Maó a les 12 del matí del dia 16 de juny. Els assistents han de fer veure que assisteixen al funeral de l’educació pública tal i com la coneixem; hi haurà un taüt, per tant, si es vol, es pot anar caracteritzat/disfressat per a l’ocasió.  Es recomana samarreta verda, calçons o falda negres, crespons, pameles, vels, flors, espelmes….

La feina organitzativa ha estat repartida:

  • Gestió permisos, so i tarima _____ sindicats
  • Difusió i premsa ____ tots hem d’intentar donar-li el màxim de difusió, però els contactes amb la premsa els farà el Marc Unitari. A les reunions de pares previstes també es comunicarà.
  • El cartell anunciador (tindrà format d’esquela) quan estigui es penjarà al bloc perquè tothom el pugui imprimir i penjar_____ membre de la plataforma.
  • Carta perquè les Apimes, si ho troben oportú,  la puguin enviar______ membre de la plataforma.
  • Crespons negres per penjar als centres ____ diversos membres de la plataforma.
  • Manifest ____ el mateix redactat per la plataforma Crida de Mallorca.

El sector de l’alumnat present a la reunió ha anunciat una convocatòria de mobilització estudiantil per al dia 20 de juny. També estan dissenyant ferratines al·lusives al tema de les retallades. Tot i així, també s’adhereixen a l’acte previst pel dia 16 de juny.

Us esperem a tots!!! Ens hi juguem molt!

***********************************************************************************

Plataforma dia 21 de maig  2012 a les 19h a l’escola Sa Graduada. Som uns 40

Dani Coca presenta a Anselm, del Marc unitari, que  s’ha reunit després de molts anys per intentar aglutinar a pares, alumnes, sindicats, professors, … i que no atomitzem.

Tenim en comú tots (escoleta, esc concertada i pública) uns obJectius: Atenció a la diversitat i  reducció de ràtios. Durant dues hores parlem de com i què fer. El resultat és el següent:

ACCIONS A FER ENTRE EL 22.05.2012 I EL 16.06.2012:

DIA 22 MAIG:

–  Carta informativa als pares el dimarts 22 sotsignada per l’APIMA. Se’n donarà una a cada alumne.

– Concentració –cassolada a la plaça Miranda  a les 19h. Tothom de verd!

CAMPANYA INFORMATIVA MASSIVA: Multiplicar accions entre tots per a què se’ns senti.

– Crear carta per signar online.

– Convocatoria pares/mares/alumnes per part de les APIMES dels centres escolars i fer una reunió per municipi la propera setmana (entre el 29.05 i el  2.06) (Les escoles de Ferreries ja ho han fet i en Dani ens ho explica) S’han de donar dades numèriques clares: Fracàs escolar fins ara amb totes les mesures  és de 45%. A partir d’ara, afegint només dos punts i ens plantem en el 65%, 6,5 de cada 10 fills estaran en aquest grup! + la info del tríptic i de les retallades concretes dels centres.

– Repartir tríptics de la plataforma per als llocs on hi hagi pares i fills que hi van: poliesportius, escoles,…. Deixar-los per a què en puguin agafar.

– Adhessius per enganxar als cotxes,… (s’ha de demanar el preu)

CAMPANYA ABRAÇA EL TEU CENTRE:

Idea d’abraçar els centres de primaria,  secundària, escoletes, infantils,… Ho comencen a Alaior i ens expliquen què tal ha anat.

16 DE JUNY:

Fer una caminata (tallar la carretera principal Maó-Ciutadella o fer un tram del mig o començar per les dues puntes i fer una estona caminant per la carretera amb el suport policial que fa falta). Trobada de pares, alumnes, profes, tothom que hi vulgui participar. Com donem publicitat? Qui ens veu? Altra proposta: festa reivindicativa amb  grups de música per fillets i grans. Acte reivindicatiu-festiu. S’ha d’acabar de perfilar.

La comunitat educativa sencera ha d’estar implicada.

A més, dimecres d’aquesta setmana es reuneixen els alumnes per fer alguna mobilització. Via facebook i d’altres s’ho estan passant. Anselm parla que a la reunió de dimecres passat del Marc Unitari en van parlar amb ells i sembla que ha fet efecte. Proposta de manifestació que parteix dels alumnes el 29 o 30 de maig. Estem pendents.

Sònia proposa que a part del que se faci el dia 16 de juny, el dia de les notes també fer alguna acció perquè els pares vénen tots a cercar les notes i s’ho poden trobar. Potser fer fotocòpies dels tríptic i adjuntar-los a les notes de fi de curs… s’ha d’acabar de perfilar.

Propera reunió dia 4 de juny a l’escola Verge del  Carme (si no hi ha contraordre) a les 19h

***********************************************************************************

  • Informació reunió 19 d’abril 2012. A la reunió assisteixen unes 30 persones.Es recorda que l’objectiu de convocar la reunió a Ferreries estava motivat per afavorir l’assistència de gent de ponent. No es pot dir que l’objectiu es complís.S’inicia la trobada situant un poc als que han vingut per primera vegada,  comentant l’origen i els objectius de la plataforma.Passem a revisar les actuacions previstes:Dissabte 21 estarem a Ciutadella en la fira del llibre___ Ja tenim el permís. Ens situarem fora de la carpa. Els punts de llibre ja estan, hem de portar fulls per recollir signatures, i per que qui vulgui pugui demanar samarretes. El material per elaborar les flors de paper el tenim. Les farem avui quan acabem de comentar els temes pendents.Dissabte 21 a Ferreries___ Els companys de Ferreries consideren oportú posar també una parada el dissabte a Ferreries per aprofitar  la gent que assistirà al lip-dub.Dilluns 23 dia del llibre a Maó___ Només ens han donat permís per estar a l’Esplanada, no al carrer Ses Moreres i plaça Ajuntament on estarà el moviment del dia del llibre. Decidim que no ens val la pena fer l’esforç de muntar una parada si quedarà totalment descontextualitzada de la festivitat del llibre i la lectura.Dissabte 12 de maig actuació a Ciutadella___ Encara estem pendents de la resolució del permís. De tota manera com que considerem que si ens el donaran, repassem tot el que hem de tenir preparat.
    1. Equip de so: parlem amb Edu però ell ja estava compromès per aquell dia, així que s’ha de cercar una alternativa i Louise posa a disposició l’equip de so del seu grup.
    2. Tríptics: a l’anterior reunió es va considerar oportú tenir preparats uns tríptics per poder donar a la gent. Es presenta un esborrany on apareixen alternatives,  dades sobre el frau fiscal i algunes de les fal·làcies més generalitzades.   A tothom li semblen bé.
    3. Actualització de plafons: Com també es va comentar a l’anterior reunió per al dia 12 un dels plafons passarà a estar dedicat exclusivament a les alternatives. Tothom està d’acord en que hem d’actualitzar l’altre plafó amb les notícies sobre l’amnistia fiscal. Així mateix es considera oportú elaborar una representació senzilla i gràfica que posi de relleu la manca de sentit de les afirmacions per part del ministre de que més alumnes per classe i menys professors no afectaran a la qualitat de l’ensenyament. Per exemple es proposa contrastar una foto real d’una classe amb 20 alumnes i una amb 35. Es decideix que aquesta part gràfica es farà a Ferreries i l’actualització de les notícies a Maó.
    4. Sketchs: Fem un repàs dels alumnes responsables dels diferents sketchs. També comentem que estaria bé aconseguir que els més petits fessin algun.
    5. Material: S’emprarà el mateix que es va emprar a Maó.
    6. Trasllat: Es proposa que per arribar a Ciutadella quedem tots a les 8’30 a l’aparcament del poliesportiu municipal de Maó. D’aquesta manera es podran distribuir els que no tenen cotxe. També es comenta la possibilitat d’identificar els cotxes amb els logos.
    7. Difusió: un cop tenim assegurat el permís serà molt important donar-li  entre tots la màxima  difusió i animar a la gent a participar. Ha de sortir, com a mínim, tan bé com a Maó.

    Per últim, abans de posar-nos a fer flors, comentem que els de la plataforma de Mallorca han decidit posar-se la seva samarreta els dimecres. Alguns opinen que estaria molt bé triar el mateix dia per donar sensació d’unitat. De tota manera de moment els que si ho faran són els alumnes i decideixen que sigui el dijous.

    Un cop tractats aquets temes ens posem tots a fer les flors de color verd. Dona gust veure amb quina naturalitat cadascú cerca on la seva habilitat pot ser més aprofitada… uns pinten els pals, altres fan les flors, altres les aferren… Sobre les 21’15 repartim el material per continuar fent flors i quedem per al dissabte.

    Com que el 19 de maig és dissabte, la propera reunió segurament serà el 21, però ho publicarem tot d’una sabem el lloc.

    Us esperem!!!!

    ***********************************************************************************

  • Informació reunió 19 de març 2012
    Els assistents a la reunió rondarien uns 25.
    Avui la reunió s’ha celebrat a l’escola de Sant Climent i això ens ha donat l’oportunitat als assistents de conèixer-la. Les mestres ens han mostrat les instal•lacions amb molt de gust. És un espai fantàstic i ple de fiets segur que encara ho ha de ser més.
    El primer que hem fet ha estat la valoració de l’acte del dia 10 de març. En general tothom coincideix en que es va generar un ambient molt polit; que va ser una manera de protesta  més actual; que l’equip de so va ser molt important per l’èxit; que els mitjans de comunicació van estar prou pendents; i per últim, que  es va aconseguir donar la sensació d’unitat que perseguíem.
    Es considera que va haver poca presència de les escoles de ponent i açò ens ha portat a fer un repàs dels contactes amb les escoletes, escoles, ies, … per tornar a contactar de forma personal i intentar trobar, com a mínim, un contacte a cadascun que asseguri que les informacions i convocatòries arriben.
    De tota manera pensem que poc a poc la gent es va assabentant  i que el fet de realitzar les reunions a diferents bandes també ho facilitarà.
    Decidim que l’actuació s’ha de portar a altres bandes. Es pensa que Ciutadella és la millor opció per començar i es proposa el dia 12 de maig. S’ha d’iniciar el procés de demanar els permisos per demanar l’espai a la  Plaça Catedral  i un punt de llum. De tota manera hem de veure si seria possible comptar amb l’equip de so aquell dia.
    Per aquesta ocasió:
    •    Haurem d’actualitzar els plafons de premsa i dedicar un només a les alternatives.
    •    Elaborar uns tríptics amb la informació i les alternatives.
    •    Interactuar més amb la gent per aconseguir signatures.
    •    Col•locar de forma més accessible els articles, per qui vulgui llegir-los amb comoditat.
    Després passem a pensar actuacions per el dia de Sant Jordi. Apareixen moltes possibilitats, però al final decidim que demanarem permís per tenir una taula a Maó ( necessitaríem algú que pogués estar al mati). També s’intentarà demanar permís per estar a Ciutadella.
    Per aquesta actuació decidim que elaborarem punts de llibre amb el logo i alguna cita polida sobre educació. També flors de paper verd . No es tracta de vendre’ls, però si es poden fer donatius. També s’hauria de disposar d’alguna samarreta per poder-la vendre. Es recolliran signatures i, si ja estan, es donaran tríptics.
    Comentem el contingut de la reunió que va celebrar la Plataforma prou retallades a la que va assistir Louis. També comentem que ens hem posat en contacte amb les plataformes d’Eivissa i Palma per intentar, com a mínim, estar informats de les actuacions ja que compartim objectius. En la mateixa línia, Sonia assistirà a l’assemblea de mestres i professors de Balears per la llengua.
    També tenim informació de la propera actuació que prepara el  15M per protestar contra el pagament de la targeta sanitària. Apareixerà informació al blog.
    I com a últim tema,  parlem sobre la proposta  de fixar un dia per  dur la samarreta. No queda res tancat ja que sembla que el més adient seria que fos una actuació més centrada en els alumnes i avui no són molts a la reunió.
    La propera reunió serà el 19 d’abril a les 19h i es celebrarà a l’institut de Ferreries. Aprofitarem aquesta reunió per fer les flors per el dia de Sant Jordi.
    Us esperem!!
  • ***********************************************************************************
  • Informació reunió 22 de febrer 2012:
    A la reunió han assistit unes 40 persones.  Hem tornat a tenir noves incorporacions del Ramis i del Pascual Calbó.
    Abans de concretar els detalls de la propera actuació, hem comentat la conveniència de tenir algú que faci d’enllaç amb la Plataforma Prou retallades Menorca per poder coordinar les actuacions. Ha sortit una voluntària.
    També hem manifestat el nostre rebuig absolut davant l’actuació policial a València i la possibilitat de fer aquesta postura pública a la premsa.
    Hem passat a informar sobre l’estat de la petició dels permisos per la realització de l’actuació al carrer. Com que no ha estat possible tenir-los per al dia 25, s’ha traslladat la petició al dissabte dia 10 de març. Segurament no hi haurà cap pega  i la Plataforma podrà dur a terme la seva primera actuació.
    Hem repassat el material necessari per la taula informativa i per els sketchs, així com els encarregats de tenir-lo a punt. Tothom que tingui samarreta de la plataforma la durà posada i qui no tingui hauria d’intentar portar alguna de color verd.
    En relació a la gent que vulgui dedicar-se més a informar i a parlar amb les persones que s’atraquen,  hem comentat que convindria que tots intentéssim destacar algunes idees bàsiques com:
    •    Que la nostra intenció és ser una Plataforma de tota Menorca.
    •    Que a la Plataforma estem junts pares, alumnes i professors.
    •    Que amb les retallades i la manca d’inversió en educació sortim perdent tots, tota la societat.
    •    Que el nostre sistema d’ensenyament públic, malgrat les millores que es poden fer, és molt digne i que mereix ser defensat.
    •    Que hi ha alternatives a aquestes retallades, com la reducció del frau fiscal.
    Convindria que ens miréssim els articles i informes penjats al blog.
    També hem pensat els sistemes que emprarem per donar difusió: Facebock (crear un “Esdeveniment”), Blog,  nota premsa, radio, IB3, twitter (#Menorca+EscolaPública)…
    Per últim, abans de passar a acabar de muntar els plafons i ultimar detalls, hem decidit que la propera trobada ordinària serà el 19 de març a les 19h a l’escola de Sant Climent.
    Us esperem, per tant,  el dia 10  i el 19 de març!!!
***********************************************************************************
  • Informació reunió 1 de febrer 2012.

Els assistents a la reunió rondarien uns 35.
El primer que hem decidit ha estat el dia en que es podria fer l’actuació al carrer. El 25 de febrer ens ha semblat un bon dia, però queda pendent de que ens concedeixin el permís. L’espai que es demanarà és la plaça del Carme. (Tot d’una tinguem resposta, informarem)
S’han elaborat els plafons informatius. Entre uns quants s’ha seleccionat la informació. No ha estat fàcil  perquè hi havia molta, però hem pensat instal•lar un “Racó de lectura” on estaran tots els articles que ens semblin interessants per aquells que ho vulguin llegir. Als plafons també s’ha deixat una mica d’espai per afegir algunes dades significatives.
També s’ha considerar oportú que hi hagi taules on mostrar les samarretes per qui vulgui encarregar, targetes com les d’abans de nadal i recollida de signatures.
Quan als esquetxos, s’han llegit, s’han distribuït i s’ha fet un assaig. De tota manera si algú no ha pogut assistir i vol participar segur que no hi haurà cap pega.
A la propera reunió, que serà el 22 de febrer a les 19h, acabarem d’ultimar detalls.
Us esperem!

***********************************************************************************

  • Informació reunió 25 de gener 2012:

A la reunió van assistir 37 persones.
Es va iniciar la trobada donant la benvinguda a la gent que venia per primera vegada i després Aina ens va explicar un poc com havia anat la reunió del 15M a Sant Lluis (on també estaven presents la plataforma Prou retallades). Entre d’altres ens va dir que la gent havia rebut positivament el sorgiment de la nostra Plataforma.
Es va revisar si s’havien enviat els comunicats decidits l’anterior reunió i com havia faltat enviar a les escoles, allí mateix es va redactar un breu email de presentació i es va enviar a totes les escoles.
Després, es va iniciar la posada en comú de les propostes per a la següent actuació. Va haver un ric intercanvi de propostes, opinions, visions… i al final es va decidir que a més dels plafons informatius amb noticies i dades que donen una visió de la situació, es representaran petits esquetxos que ens ajuden a captar l’atenció, a posar l’accent en les conseqüències que tindran les mesures preses i les anunciades, i a més, que ens permetin fer-ho amb sentit de l’humor.
Ens vam dividir en grups i vam redactar els guions per als esquetxos.
La major part de gent va estar d’acord en que l’actuació s’havia de fer el més prest possible i per això van tornar a quedar el dimecres 1 de febrer a partir de les 18 h. La intenció és elaborar els plafons informatius (així que qui tingueu alguna cosa que considereu interessant porteu-la), distribuir els papers (qui els vulguin assumir. La resta només ha de fer pinya) , assajar els esquetxos, localitzar el material que pugui fer falta, concretar la petició de permisos (si s’ha de fer..)… En definitiva, intentar deixar l’actuació preparada.

Us esperem!

***********************************************************************************

A la darrera trobada es va pensar que estaria bé  publicar un resum dels temes tractats a les reunions. Esperem que serveixi perquè tot aquell que estigui interessat pugui fer un seguiment del contingut de les reunions.

  • Informació reunió 19 de gener 2012:

A la reunió van assistir unes 35 persones. El primer que vam fer va ser valorar com havia funcionat l’actuació del dia 22 de desembre.
A la reunió estaven presents membres de la Plataforma prou retallades Menorca i es va decidir adherir-nos i unificar esforços.
També es va dedicar una estona a pensar quina seria la millor manera d’arribar a tots els centres i a totes les associacions de pares perquè tothom que vulgui pugui participar. Es va decidir, entre d’altres, que l’apa enviaria  emails a totes les associacions de pares, que amb els centres de Ferreries i de Ciutadella contactaríem personalment i que revisaríem els enllaços al blogs per optimitzar les possibilitats del facebook.
També es va mostrar com quedaven les samarretes, el seu preu i qui va voler ja les va encarregar. Les samarretes tindran un cost de deu euros. Es va decidir portar un registre de despeses.
Després vam estar compartint impressions i opinions referents a les noves actuacions i el seu contingut. Hi havia un acord prou clar de que la plataforma s’havia de fer visible al carrer. Es van sentir les diferents propostes i al final es va quedar que només sortir amb plafons informatius no cridaria gaire l’atenció, que tal vegada es podia combinar amb una espècie de performance on simuléssim una classe i on, amb les preguntes i respostes, deixéssim clares algunes de les realitat presents i futures al món de l’ensenyament.
Com que aquesta acció requeria una preparació concreta es va decidir tornar-nos a trobar el dimecres 25 de gener a les 19h exclusivament per preparar aquesta actuació.

  •  

Deixa un comentari