Vés al contingut

La comunitat educativa s’uneix a Menorca per ser més decisiva (7-2-2014)

26 Març 2014

ARA BALEARS

Famílies, docents, sindicats i alumnes funden una coordinadora

 

No estan disposats a tirar la tovallola. Al contrari, els ànims per continuar reclamant una interlocució efectiva amb el Govern que permeti encarrilar el conflicte educatiu continuen intactes. Prova d’això és la “passa endavant” que han fet ara, sis mesos després d’iniciat el curs més problemàtic de la història recent de Balears. Lluny de caure en el desànim i la inacció, docents, sindicats, famílies i alumnes s’han decidit a “juntar esforços” per “ser més forts en aquest envit a l’Administració”. Tota una declaració d’intencions del que vindrà.

La Coordinadora de la Comunitat Educativa de Menorca, una experiència pionera a l’Arxipèlag, aplega representants de l’Assemblea de Docents -professors i sindicats-, de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Menorca (FAPMA) i de l’associació d’estudiants 20 de Juny. Tot i que no és un òrgan amb capacitat decisòria, els impulsors estan convençuts que servirà per mantenir el caliu de les reivindicacions i, des del punt de vista estricte del funcionament intern, per “optimitzar els esforços i ser més pràctics”. Al capdavall, per ser mes decisius i també més incisius.

Sense interlocutors

“El conflicte continua obert i nosaltres, malgrat que no ens escoltin, persistim i mantenim intacta la voluntat d’arribar a un acord”, explicava ahir Maria Camps, secretària territorial de l’STEI-i a Menorca i representant de les forces sindicals dins la coordinadora. Una voluntat que, si bé sembla que no s’esquerda, necessita una interacció efectiva per tenir un sentit. I el problema, segons constaten, és que no la tenen.

“La realitat és que no hi ha interlocutors vàlids”, comentava respecte d’aquesta qüestió el president de la FAPMA, Josep Castell, en una clara al·lusió a la consellera Joana Maria Camps i la delegada d’Educació a l’illa, Maite Torrent, alhora que denunciava la manca d’implicació del president del Govern balear, José Ramón Bauzá, a qui llançava aquest avís: “Forma part dels compromisos democràtics d’un governant donar la cara i més en un tema d’aquesta magnitud. No fer-ho és una manca de respecte”.

Malgrat aquesta “llunyania dels governants” i “el deteriorament de les garanties democràtiques” que, asseguren, estan minant la confiança i la convivència, els col·lectius representats en la nova plataforma s’han marcat l’objectiu de sostenir en el temps aquesta veu crítica per “generar opinió” i fer veure que “el conflicte educatiu no és un problema exclusiu dels docents, sinó de tota la societat”, apuntava Mar Lluch, portaveu de l’Assemblea de Docents de Menorca.

Model qüestionat

En el punt de mira de les futures accions de la nova Coordinadora de la Comunitat Educativa de Menorca, hi continua estant el polèmic Decret de Tractament Integrat de Llengües. “No ens cansarem de dir que volem integrar l’anglès en les classes, però també que volem els mecanismes i els recursos per fer-ho d’una manera gradual i eficient”, recordava Maria Camps, per qui el nou oferiment de la consellera d’Educació per consensuar el calendari d’aplicació del TIL per als propers cursos no deixa de ser, ara per ara, “una incògnita”

Veure font

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: