Vés al contingut

Manifest: NO A LA LLEI MORDASSA D’INSEGURETAT CIUTADANA

10 Desembre 2013

NO A LA LLEI MORDASSA D’INSEGURETAT CIUTADANA

Estem atravessant una situació de crisi econòmica que ha passat a ser sistèmica i on la resposta del govern ha vingut de la mà de retallades en drets socials, de drets laborals, de serveis socials com l’educació, la sanitat, l’augment de les taxes que fa més difícil l’accés a la justícia o la universitat per a les classes treballadores i on cada dia hi ha més persones que pateixen el drama de l’atur o els desnonaments. Lògicament les mobilitzacions i les protestes s’aguditzen i aglutinen a nous sectors de la societat fins ara políticament poc actius. Aquestes noves corrents sumades a col·lectius que porten anys treballant per la justícia social gaudeixen actualment de millor consideració que les administracions governades per aquells que no tenen cap intenció de canviar les coses.

Davant de moviments i formes d’actuar que gaudeixen de gran acceptació, el poder crea noves formes de repressió més invisibles. El Consell de Ministres ja ha signat l’avantprojecte de la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana. En aquest es recullen 58 tipus d’infraccions legals. Algunes eren anteriorment faltes penals, però han passat a ser infraccions administratives, així que per imposar una sanció n´hi ha prou amb aplicar el principi de veracitat dels cossos de seguretat de l’Estat que la denuncien. I tot això sense que hi intervingui un jutge.

Les sancions per infracció van des de les lleus (de 100 a 1000€), passant per les greus (de 1001 a 30.000€) fins a les molt greus (de 30.001 a 600.000€).

Amb la nova llei protestar ens pot sortir molt car, la nostra ciutadania ens pot sortir molt cara. Tan cara que el preu és la pèrdua de drets fonamentals com el dret a reunió i manifestació o el dret a la llibertat d’expressió.

Alguns exemples:

– Participar en una manifestació no comunicada pot suposar fins a 1000€ de multa.

– Modificar l’itinerari en una manifestació comunicada també fins a 1000€.

– Amenaçar o insultar a un policia durant una manifestació, així com grabar-lo o fotografiar-lo durant accions que puguin malmetre el seu honor o imatge i la seva difusió, fins a 1000€.

– Desobediència a l’autoritat o negativa a identificar-se, fins a 30.000€.

– Negativa a dissoldre una convocatòria comunicada, fins a 30.000€.

– Injuriar, calumniar o perdre el respecte a qualsevol institució, autoritat o empleat públic pot representar una multa de fins a 1.000€.

– La “ofensa” a Espanya, comunitats autònomes, institucions locals, així com als seus símbols o himnes efectuats per qualsevol mitjà (això inclou internet), fins a 30.000€

– Aturar un desnonament, fins a 30.000€.

– Pertorbació molt greu de l’ordre en actes públics, esportius, culturals, espectacles, oficis religiosos o altres reunions multitudinàries, fins a 600.000€.

La reforma no té altra finalitat que dissuadir de queixar-nos i de fer visible la nostra voluntat de canvi a aquells que estem patint les conseqüències d’un sistema i unes polítiques injustes amb la majoria. El govern sembla enyorar els temps del franquisme. No vol oposició a les seves polítiques o, si més no, que aquesta sigui minoritària i clandestina. Si el govern posa preu individual a la protesta col·lectiva, la nostra resposta ha de ser encara més col·lectiva.

Tots el drets i llibertats han estat conquerits a través de l’organització, la reivindicació i la desobediència civil. El sufragi universal, els drets laborals, el dret a l’avortament, el dret a vaga o la supressió del servei militar obligatori són tan sols uns exemples dels aconseguits per l’organització i mobilització de la societat enfront del que estava establert.

Per tot això rebutgem la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana i ens oposem a ella fent exactament allò que pretenen erradicar: mobilitzant-nos, organitzant-nos i desobeint les lleis injustes per tal de no perdre drets que tant va costar aconseguir i per a conquerir-ne de nous. Perquè sabem que el poder resideix en el poble organitzat i que un altre món és possible, sortirem al carrer tants cops com sigui necessari per dir que NO PASSARAN!

One Comment leave one →
  1. Eva permalink
    17 Desembre 2013 6:28 am

    Això és una barbaritat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: