Vés al contingut

La consellera Camps es reuneix avui capvespre amb el ministre Wert

10 Octubre 2013

ARABALEARS

Els comitès de vaga avisen la Conselleria d’Educació que demà no es poden asseure a negociar a les 12h perquè alguns integrants estaran fent classe

MERCÈ PINYA 

Palma |

 

La consellera d’Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, viatja avui a Madrid per mantenir una reunió amb el ministre d’Educació, Cultura i Esports, José Ignacio Wert, a la seu del Ministeri.

La reunió es produeix el mateix dia que el Congrés dóna llum verda a la polèmica Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE) amb els vots en solitari dels diputats del Partit Popular. Així mateix, la trobada està marcada pel conflicte educatiu que viuen les Illes Balears, amb una vaga indefinida en suspensió, però no desconvocada. El ministre Wert ja ha manifestat les darreres setmanes el seu parer sobre la mobilització dels docents, amb manifestacions com les del passat 18 de setembre, quan assegurà que els infants de Balears eren “ostatges d’una vaga política”.

Negociacions, en punt mort

Quant a les negociacions amb els comitès de vaga, la Conselleria d’Educació ha convocat per a demà divendres a les 12h del migdia els sindicats i l’Assemblea de Docents. La negociació es troba a hores d’ara en punt mort, després que el Govern dimarts només entregà als agents socials un calendari de trobades i la reunió acabà amb la indignació dels comitès de vaga, després de pocs minuts.

De fet, els comitès de vaga dels sindicats i de l’Assemblea de Docents han comunicat avui al matí a la Conselleria d’Educació que la reunió de demà divendres prevista per a les 12h no es podrà realitzar. El cas és que la majoria dels membres del comitè de l’Assemblea de Docents seran a les escoles i instituts fent classe. La sessió prevista per al 24 d’octubre tampoc no es podrà dur a terme, adverteixen, ja que hi ha prevista una vaga a l’ensenyament contra la LOMQE, “en què els sindicats que formen part del comitè de vaga en són participants i convocants”.

 

Així mateix, els sindicats i els docents demanen uns paràmetres clars al Govern per facilitar la negociació i evitar allargar-la innecessàriament, com ara l’enviament de la convocatòria de la reunió prevista per a dimarts dia 15 amb una antelació de 48 hores amb l’ordre del dia de la reunió i la proposta per escrit de la Conselleria en relació als punts a tractar. Fins ara, asseguren, la majoria de les reunions s’han fet sense un ordre del dia clar ni les actes de les sessions anteriors.

 

En el comunicat tramès a la Conselleria, els comitès de vaga asseguren també que consideren “lamentable” que Educació hagi previst reunions fins a finals d’octubre, fet que “demostra que el Govern té la intenció d’allargar innecessàriament les converses i enquistar el conflicte”, una “irresponsabilitat”.

 

Veure font

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: