Vés al contingut

Poca esperança en les converses pel conflicte educatiu

7 Octubre 2013

ARABALEARS

El secretari autonòmic d’Educació admet que continua rebutjant parlar de voluntarietat en l’aplicació del TIL, mentre que la consellera promet “més diàleg que mai”

ARA BALEARS

La posició immobilista del Govern farà difícil que les converses entre els comitès de vaga i la Conselleria d’Educació, que es reprenen aquest horabaixa, arribin a un acord. L’Executiu no vol cedir amb la implantació del TIL i els mestres i professors consideren que ja han fet una passa molt important amb la suspensió provisional d’una vaga indefinida que ja duia tres setmanes. 

El secretari autonòmic d’Educació, Guillem Estarellas, afirma que el Govern està disposat a negociar, però a la vegada exigeix als comitès de vaga que retirin la paraula “voluntarietat” -l’aplicació del decret del Tractament Integrat de Llengües segons el que decideixi cada centre educatiu- de la taula de negociació. L’Executiu continua enrocat i només admet parlar de com es farà la “implantació”. Així ho ha afirmat en una entrevista a IB3 Ràdio aquest matí, poques hores abans de la propera tanda de converses amb els sindicats i l’Assemblea de Docents, prevista per a les cinc de l’horabaixa.

Tot i això, la consellera d’Educació, Joana Maria Camps, ha promès “més diàleg que mai” en declaracions a Última Hora Radio. A la vegada, ha assegurat que el Govern ha tingut en tot moment una actitud dialogant i respectuosa amb els representants dels mestres i els professors. També ha negat que el TIL fos cap atac al català.

La suspensió provisional de la vaga no ha servit per lubricar les relacions entre els mestres i els professors i el Govern Bauzá ni per facilitar les coses per a la negociació. De fet, Estarellas ha tornat a descartar la participació d’un mediador en les converses, una figura que reclamen els comitès de vaga per facilitar acords. “En aquests moments, l’única proposta que és damunt la taula és la que vàrem preacordar”, ha afirmat Estarellas, qui ha deixat clar, un pic més, que no pensen cedir. El secretari autonòmic exigeix “llevar la paraula voluntarietat, anam a xerrar d’implantació”. Amb tot, irònicament, Estarellas ha afegit: “Nosaltres no imposam res, sinó que implantam”.

El secretari autonòmic també s’ha dit “preocupat” per la possibilitat que alguns centres es neguin a implantar el TIL i ha avisat que la Inspecció d’Educació vetlarà pel “compliment de totes les mesures”, tot i que no ha aclarit què podria passar en aquest cas perquè és aquest departament el que “obre les diligències oportunes” en aquests casos. Ha apel·lat al “seny”, “la responsabilitat” i “el sentit comú” dels mestres i els professors.

 Veure font

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: