Vés al contingut

El conflicte educatiu continua enquistat i la setena reunió també acaba sense acord

4 Octubre 2013

ARABALEARS

El Govern pretenia que es desconvocàs la vaga per continuar negociant i els comitès de vaga, que l’aplicació del TIL es votàs en referèndum a cada centre

MERCÈ PINYA 

Palma. |  04/10/2013  

 

La setena reunió per negociar el desbloqueig de la vaga indefinida de docents ha tornat a acabar aquest divendres poc abans de les tres del migdia sense que s’hagi arribat a cap acord. Aquesta vegada hi havia una novetat: una altra proposta dels sindicats i l’Assemblea de Docents. A l’entrada de la reunió, el portaveu de CCOO, Toni Baos, ha explicat que havien acordat una oferta diferent de la darrera que es plantejaven, que era la voluntarietat de l’aplicació del TIL a totes les etapes educatives dins el marc del Decret de Mínims.

La nova oferta dels agents socials consisteix que l’aplicació del TIL sigui sotmesa a referèndum a cada centre educatiu. El Govern ha tornat a demanar la proposta per escrit. Per la seva banda, la Conselleria d’Educació ha proposat als agents socials que es desconvoqui la vaga “amb efectes immediats” perquè es pugui tornar a la normalitat i que la negociació continuï, informa Efe. Amb aquesta distància entre les dues posicions, la negociació no ha prosperat i els dos bàndols s’han citat per tornar a parlar dilluns a les 17.00.

El TIL voluntari, vetat a Primària

El Govern no vol ser qui s’aixequi de la taula, però no ha mogut fitxa des del 25 de setembre, quan oferí la voluntarietat del TIL a primer d’ESO. “Esperam que els sindicats reflexionin i demà [per avui] duguin una proposta que elimini la paraula voluntarietat i dugui la paraula implantació”, deia Guillem Estarellas després de la reunió d’ahir. Tanmateix, els docents acordaren ahir en assemblea mantenir la darrera proposta que han presentat -la voluntarietat del TIL a totes les etapes educatives dins el marc del Decret de Mínims-.

L’Executiu s’entesta a reduir el conflicte que ha paralitzat l’educació a les Illes des de fa tres setmanes en un simple conflicte laboral. La consellera, Joana Maria Camps, s’esforçà a enumerar tots els avanços que s’han fet en els aspectes no centrals de la negociació i que sí que hi ha hagut acord, com ara el compromís de revisar les plantilles i ràtios adaptant-les a les densitats actuals, augmentar les partides pressupostàries als ajuts de menjador i augmentar els ajuts de transport. L’entesa també afectaria millores relatives a les substitucions i retribucions de baixes, com també el compromís negociat per cobrir places de funcionaris interins.

Camps tornà ahir a reiterar “la voluntat de negociar fins on faci falta pel bé dels fillets”, tot i que va assegurar que no hi ha res a parlar si no es fa en termes d’implantació. La consellera donà a entendre que si s’havia arribat a aquest extrem no era per la manca de voluntat negociadora del seu departament, i va posar d’exemple una reunió del 2 de setembre de la Mesa Sectorial d’Educació.

Veure font

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: