Vés al contingut

El PP aprova el decret llei del TIL amb els vots en contra de l’oposició

24 Setembre 2013

ARABALEARS

El PP aprova el decret llei per aplicar la limitació del català a l’escola

Els diputats populars s’han aplaudit a si mateixos després de votar a favor, tots sols, la norma que permet burlar la suspensió judicial al calendari del TIL

Q. TORRES/E. BORRÀS 

Palma. 24/09/2013  

El decret llei per aplicar el Tractament Integrat de Llengües (TIL) s’ha aprovat aquest horabaixa al Parlament només amb el suport dels populars, mentre que els partits de l’oposició, el PSIB i MÉS, hi han votat en contra. El diputat Antoni Pastor -exmembre del PP i ara al grup mixt i vicepresident d’El Pi- no ha votat perquè no ha anat al ple.

Amb aquesta votació els populars han validat el decret llei que ha fet servir el Govern per salvar l’aplicació del TIL aquest curs escolar malgrat la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que en va suspendre el calendari d’aplicació. S’ha donat via lliure, doncs, a l’aplicació de la norma que limita el català a un terç de les hores de classe en aquells cursos on es comenci a aplicar.

Bauzá no ha participat en el debat del decret, tot i que sí que havia parlat del TIL durant el ple, mentre que la consellera d’Educació, Joana Maria Camps, s’ha encarregat de defensar-lo. “El decret del TIL no està en discussió, és plenament vigent i s’aplicarà el 2013”, ha sentenciat, sense deixar cap escletxa a la negociació per evitar-ho.

Els portaveus de l’oposició, Francina Armengol i Biel Barceló, han reclamat insistentment la retirada del TIL i tots dos han fet una crítica molt sentida contra l’actitud del Govern. Mentre els diputats populars s’han aplaudit a ells mateixos després que cada un s’hagi aixecat per votar ‘sí’ al decret, els membres del públic que duien camisetes verdes, en sortir de l’hemicicle però dins de la Cambra, els han escridassat demanant-los la dimissió. Els diputats de l’oposició i vestits de verd, en canvi, s’han aplaudit mútuament en sortir de l’edifici.

Quan s’ha acabat el ple, però, els devers 4.000 manifestants que havien envoltat el Parlament per protestar contra el TIL ja no hi eren: havien desconvocat la protesta cap a les dues perquè, segons han explicat, el permís de la Delegació del Govern espanyol per manifestar-se s’acabava a aquesta hora. Molts sospiten que el punt del TIL s’havia deixat al final del ple, precisament, per esperar que ja no hi fossin.

La portaveu d’Educació del PP, Aina Maria Aguiló, ha crispat el debat dient que hi ha hagut professors, durant la vaga, que han fet que els nins estiguessin al pati de l’escola i directors que han obligat mestres a fer vaga.

Veure font

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: