Vés al contingut

Tots els sindicats de l’educació pública ja donen suport a la vaga indefinida

12 Setembre 2013

ARA BALEARS

El sindicat ANPE també s’adherirà a la vaga indefinida, segons ha anunciat avui capvespre. Era l’únic sindicat amb representació a l’educació pública que mancava per afegir-s’hi. La vaga, convocada d’entrada per l’Assemblea de Docents, l’STEI-i i CCOO va comptar fa pocs dies amb l’adhesió de la UGT, que d’entrada se n’havia mostrat reticent.

La decisió es produeix després de la reunió d’avui matí de la Mesa Sectorial amb la consellera d’Educació i que ha acabat sense acord. Segons explica ANPE, “no havent pogut arribar a un acord de mínims, el comitè executiu d’ANPE ha decidit secundar la convocatòria de vaga indefinida i participar a les mobilitzacions en defensa de l’ensenyament públic i dels drets del professorat”.

A la reunió amb Joana Maria Camps, ANPE havia demanat: aixecar les mesures cautelars contra els tres directors de Menorca i la seva incorporació als seus llocs de feina, aplicar el TIL de manera voluntària en els centres en què els consells escolars n’aprovin el projecte educatiu, un pla de formació del professorat que doni temps als docents a obtenir la formació suficient per poder impartir amb garanties d’èxit les assignatures en anglès, així com la implantació generalitzada i progressiva del TIL. Així mateix, ANPE considera irrenunciable obrir un “vertader” procés de negociació amb les organitzacions sindicals presents a la Mesa Sectorial d’Educació per a tractar les condicions laborals del professorat, l’oferta pública d´ocupació, la catalogació de places, la formació del professorat, la creació d’una taula d’experts per valorar el desenvolupament TIL i un pacte d’estabilitat d’interins.

Des del sindicat plantegen que, com que aquests mínims no s’han complert, s’adhereixen a l’aturada i a les mobilitzacions. Així mateix, demanen al Govern que “cesi ja amb la política repressiva cap als membres de la comunitat educativa i sobre tot cap els docents de les nostres illes”.

Veure font

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: