Vés al contingut

CARTA DE LA PLATAFORMA EN DEFENSA DE L’ESCOLA PÚBLICA DE MENORCA, DE SUPORT ALS DIRECTORS EXPEDIENTATS PER LA CONSELLERIA D’EDUCACIO

2 Agost 2013

 menorcaConDiario (1)

CARTA DE SUPORT ALS DIRECTORS EXPEDIENTATS PER LA CONSELLERIA D’EDUCACIÓ

Arran de la decisió de la Conselleria d’Educació d’incoar expedients disciplinaris a diversos directors de centres educatius de Menorca, la Plataforma en defensa de l’escola pública de Menorca vol manifestar el més absolut suport als directors afectats per una mesura presa de

manera unilateral i que atempta contra l’autoritat i l’autonomia dels consells escolars del centres educatius que, fins avui, són els que legalment tenen la potestat d’aprovar els projectes lingüístics dels centres.

Ens consta que els directors, com a representants de l’Administració,han intentat en tot moment adequar els projectes lingüístics de centre a les directrius marcades pel Decret de Tractament Integrat de Llengües (TIL) així com a altres ordres i instruccions que han anat

rebent al llarg dels darrers mesos. I precisament d’acord amb el que estableix l’article 20 de l’esmentat Decret, els centres educatius han elaborat els projectes que després s’han presentat a la Conselleria.

Qui es mou en el món de l’educació sap les hores de dedicació, i, perque no dir-ho, de maldecaps, que comporta assumir la direcció d’un centre educatiu. Potser aquest és el motiu pel qual és tan difícil trobar docents disposats a assumir aquesta tasca. Però el que està clar és

que, en el cas dels directors expedientats, estem parlant de persones treballadores, responsables i exemplars en el compliment de la llei.

El que resulta del tot incomprensible és que la Conselleria, apel·lant a la inseguretat jurídica, hagi pres la dràstica decisió de fer pagar la feina ben feta amb un expedient disciplinari i amb la destitució de funcions i sou als directors. I això, l’últim dia abans que la Conselleria tanqui per vacances, fet que sí genera una absoluta inseguretat als pares, mares, alumnes i professors dels centres afectats. Una mostra més de l’obstinació dels nostres representants polítics a l’hora de fer-nos creure que els preocupa l’educació dels nostres fills i alumnes.

Realment són ells els que fent-se valer d’una majoria a les urnes ens volen imposar decisions no consensuades i en contra del criteri majoritari de la comunitat educativa. No es pot actuar de manera tan irresponsable quan els experts, pares, mares i professors insisteixen que es necessita temps i consens per aplicar un nou model lingüístic.

On és el debat? Si no acates el que se t’ordena d’un dia per l’altre se’t destitueix i se t’obre un expedient? Sincerament, fets com aquests ens fan rememorar temps que creiem superats de fa temps.

I ara què? No sembla que sigui la preocupació de la Conselleria vetllar pel bon funcionament dels centres i pels drets dels alumnes, tal com ens volen fer creure; ans al contrari: aquesta sobtada decisió no fa més que afegir més inestabilitat i incertesa als nostres centres i genera una situació del tot inaudita.

Per tot això, des de la Plataforma en defensa de l’escola pública de Menorca fem una crida a la reflexió i demanem als responsables de la Conselleria d’Educació que retirin les mesures disciplinàries amb què s’han volgut castigar els directors senzillament per haver aplicat la llei i haver respectat la decisió dels consells escolars. Cerquem espais dedebat i escoltem els experts. No es pot governar a cop de decret, i menys emprar els directors com a cap de turc.

PLATAFORMA EN DEFENSA DE L’ESCOLA PÚBLICA DE MENORCA

Veure font

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: