Skip to content

Demanem a la Conselleria d’Educació que reconsideri la implantació del TIL

14 Juny 2013

menorcaConDiario (1)

OPINIÓ.  14-6-2013

ADESME vol sortir al pas de les totalment desencertades afirmacions de l’Honorable consellera d’Educació quan afirmà el passat dimarts 11 de juny que els alumnes tenen por a les represàlies dels professors” si expressen les seves idees. Fetes per paga en allò que és (o hauria de ser) un context solemne i institucional, com és la sèu parlamentària. En primer lloc dir que els directors i directores dels centres docents som els primers que hem de garantir el compliment de les normes de convivència per part de tota la comunitat educativa dins el recinte escolar, i el respecte als principis democràtics de l’Estat de Dret.
Tothom, dins les elementals normes d’educació i tolerància, té absolutament garantit, entre d’altres, el dret a la llibertat d’expressió. Evidentment, cadascú l’exerceix dins el rol que li correspon: alumne/a, professor/a, o pare/mare; ni l’alumne pot fer de mestre ni el mestre de pare. I si es produeix un cas puntual en què qualsevol membre de la comunitat educativa, repeteixo, alumnat, famílies o professorat s’extralimita en les seves funcions, els directors i directores intervenim per reconduir la situació amb els nostres mitjans i, en cas necessari, ho posen en coneixement de la Inspecció Educativa que actua en conseqüència.

L’Administració Educativa disposa idò de prou recursos per solucionar adequadament qualsevol incidència aïllada que pugui sorgir. De manera que l’afirmació de la consellera, a més d’incorrecte, presenta una extraordinària gravetat perquè s’afegeix a la campanya de desprestigi cap els funcionaris i el sistema educatiu que alguns grups polítics i mediàtics han posat en marxa a nivell de tot l’Estat amb l’objectiu de desmantellar la Funció Pública per estendre la contractació política a dit i els informes a mida, i també per imposar conceptes equivocats o mal plantejats com és el cas del TIL.

Perquè tenir una majoria parlamentària no dóna prou legitimitat com per no respectar ni escoltar la immensa majoria dels professionals i dels col·lectius implicats, i parlem en aquest cas com a mínim de les Associacions de Pares i Mares, el professorat, els Consells Escolars i els Equips Directius. Sembrar el dubte entre la societat sobre la professionalitat dels docents i sobre el funcionament dels centres no és el camí adequat senyora consellera. No esperem ja a aquestes alçades un gran lideratge educatiu o pedagògic, si no simplement que s’intenti gestionar l’Educació amb seny.

Per tant demanem a la consellera una rectificació, així com al seu representant a Menorca, el Sr. Hernández, que manifesti públicament si subscriu els punts de vista darrerament expressats per la consellera en el sentit de què l’Educació està sobredimensionada i de què l’alumnat pateix represàlies.

Estem parlant de l’Educació, de persones humanes, del futur del país, que no millorarà a cop de Llei ni a cop de TIL, si no tot el contrari. I si els dirigents polítics no hi posen remei amb consens i Pactes a llarg termini serà massa tard, de fet ja anem força enrere. Per tant demanem a la Conselleria d’Educació que amb caràcter urgent canviï aquesta estratègia destructiva, reconsideri la implantació del TIL i reprengui el diàleg amb els professionals i amb la comunitat educativa. 

Rafel Andreu Güell

President d’ADESME

Veure font

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: