Vés al contingut

Xerrada a càrrec d’ Andreu Mayayo i Artal. Dia 6-6-2013: La contrareforma educativa del PP

2 Juny 2013

“LA CONTRAREFORMA  EDUCATIVA DEL PP”

Xerrada a càrrec d’ Andreu Mayayo i Artal

Dia 6-6-2013 a les 20 hores

LLoc: Saló d’actes de Can Victori. Cami d’Es Castell, 28. Maó

L’educació ha estat el principal factor de polarització ideològica i de confrontació política en l’Espanya contemporània. La LOMCE, anomenada llei Wert, pel ministre impulsor, és la setena llei estatal en tan sols els darrers trenta anys, a les quals caldria afegir les diverses lleis de caràcter autonòmic.

La contrarevolució educativa del PP aprofita l’avinentesa de la crisi econòmica per a canviar radicalment el paradigma en l’àmbit educatiu amb un més gran privatització i externalització dels serveis de l’escola pública i un accés més restringit als estudis superiors. L’educació deixa de ser un dret per a convertir-se de bell nou en una mercaderia i un factor de diferenciació social de primera magnitud.

A càrrec d’Andreu Mayayo i Artal.

Andreu Mayayo i Artal (Samper de Calanda, Terol, 1959) és Catedràtic d’Història Contemporània, Vicedegà de la Facultat de Geografia i Història i membre del Centre d’Estudis Històrics Internacionals-Pavelló de la República de la Universitat de Barcelona. Format acadèmicament a les universitats de Tarragona, Barcelona i Bolònia, les seves línies de recerca s’han orientat a la història local, el món rural, els moviments socials – sindicals i polítics- i, darrerement, sobre la Transició democràtica espanyola. És autor dels llibres: La Conca de Barberà: de la crisi agrària a la guerra civil (1986), De pagesos a Ciutadans. Cent anys de sindicalisme i cooperativisme agraris a Catalunya (1995), La ruptura catalana. Les eleccions del 15 de juny del 1977 (2002), La veu del PSUC, Josep Solé Barberà, advocat (2007) i Economía franquista y corrupción. Para no economistas, ni franquistas (2010).

És director de la revista “Segle XX. Revista Catalana d’Història” i membre dels consells editorials de “L’AVENÇ” i “SÂPIENS”. Així mateix, ha ocupat diferents càrrecs de direcció política dins el PSUC i ICV i l’alcaldia de Montblanc en els anys noranta del segle passat. És col·laborador habitual en les tertúlies de RAC1, Catalunya Ràdio, Ràdio-4 i BTV.

LLoc: Saló d’actes de Can Victori (antiga seu del Consell Insular de Menorca). Camí des Castell, 28. Maó

Data: 6 de juny, dijous, 2013.

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: