Vés al contingut

Malestar de l’APIMA del CEIP Mestre Duran

16 Mai 2013

menorcaConDiario (1)

 

 

 

 

OPINIO 16-5-2013

Els membres de l’APIMA CEIP Mestre Duran d’Alaior volem fer pública aquesta carta que, davant la manca de professors, va ésser entregada i signada per més de 150 pares a la Conselleria d’Educació i Cultura de Maó, concretament dirigida al Sr. Julián Hernández Sintes:

“Com a pare/mare d’un alumne matriculat al CEIP Mestre Duran:
Vull manifestar el meu malestar, la desil·lusió i la profunda frustració referent a la proposta de grups que fa la Conselleria d’Educació de cara al pròxim curs 2013-2014, a on es pretén unificar els cursos de 5è i 6è en un mateix grup.

El CEIP Mestre Duran es va obrir amb l’objectiu de donar solució al problema de massificació que hi havia a l’escola pública d’Alaior Dr. Comas Camps. Una nova escola que oferia una mateixa atenció i oportunitats a tots els alumnes de les dues escoles.
Les famílies d’aquest col·legi, quan vam inscriure els nostres fills/es, ho vam fer amb tota la il·lusió i els dubtes que suposa fer un canvi a una nova forma d’aprenentatge. Teníem la necessitat de creure en aquest projecte i vam confiar plenament en les promeses que ens vareu fer.

Ara, després de quatre cursos de funcionament de l’escola, encara no tenim tots els mestres que necessitem, ja que, encara que hi ha alumnes des de P3 fins a 6è de Primària, la Conselleria no ho considera un centre complert.

Els fillets/es que l’any que ve cursaran 6è de Primària, des que van començar en aquest centre, han compartit aula i tutor amb un altre curs superior o inferior. Per aquest motiu, i per falta de suports i desdoblaments, no han pogut assolir el nivell necessari. És un curs molt important, d’aquí la nostra gran preocupació i decepció en la falta d’interès de l’Administració per les necessitats dels nostres alumnes.

L’any que ve els cursos de 5è i 6è que es pretenen ajuntar, serà un grup de 23 alumnes, essent aquest curs 2012-2013, 15 alumnes.  Per tant, les dificultats seran molt més grosses. Aquest grup necessitarà més hores de suport i desdoblament, afectant tota la resta del centre. I açò no ho permetrem de cap de les maneres!

A tot açò ens demanam:
De quina manera se suposa que hem d’actuar?
Quantes vegades hem de demanar el mateix?

La resposta per part de l’Administració sempre és: “No hi ha doblers per a un mestre”, però:

Què ens heu de dir quan ens assabentem que amb doblers públics que pagam tots, es pretén donar ajudes a escoles privades de l’Opus Dei? Com explicau açò?
El Decret per a la posada en marxa del Tractament Integral de la Llengua, retalla encara més la qualitat de l’ensenyança, ja que no es donen ni recursos ni el temps necessari per a la formació dels docents. Com hi farem front?

No entenem com l’Administració pot tenir tan poca sensibilitat en un tema tan important com és l’educació. I aquí estem nosaltres, pares i mares per reclamar, per exigir responsabilitat i integritat a l’hora de solucionar aquest problema, ja que és el nostre deure com a pares i el de les institucions respectar els drets dels fillets.

La responsabilitat és vostra. Heu de solucionar aquest gran problema: els fillets necessiten urgentment un tutor pel curs que ve!

No jugueu amb l’educació dels nostres fills/es!

Esperem que l’Administració tingui prou sensibilitat i vulgui tenir en compte les necessitats dels nostres fills.

APIMA CEIP MESTRE DURAN
Alaior

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: