Vés al contingut

Bosch rebaixa a 36 els centres educatius que feren tancades

28 Abril 2013

xdbalears_logo.gif.pagespeed.ic.CiZuAZ5jib

El Govern minimitza la protesta, que segons la plataforma convocant fou secundada per 148 escoles i instituts

Cristina Polls | 27/04/2013

L’endemà de la protesta que es portà a terme als centres escolars de Balears (i de la resta de l’Estat), el conseller d’Educació, Rafel Bosch, rebaixà de manera considerable les xifres de seguiment que havien avançat els convocants. Si la plataforma Crida havia apuntat que foren 148 els centres que se sumaren a la reivindicació per reclamar un sistema educatiu sense retallades ni lleis repressives, el conseller afirmà que només foren 36 els que feren tancades de protesta. “No arriba ni al 10%” dels més de 400 col·legis i instituts públics i concertats que hi ha a les Illes Balears.

Després del Consell de Govern, el també portaveu emprà criteris molt més restrictius que la Plataforma per valorar el seguiment de l’acció, perquè mentre que el conseller es referí només als centres que li enviaren un informe d’incidències, l’entitat convocant comptà com a tancades qualsevol activitat reivindicativa (conferències, pintades de murals…) que es va fer fora de l’horari lectiu.

Segons Bosch, dels 36 centres que feren “tancaments simbòlics”, 26 eren col·legis i 10 eren centres de Secundària. “Mai comptam els que no hi han anat”, afegí Bosch per treure rellevància al seguiment de la protesta i posar de manifest que foren molts més els centres que no la secundaren.

El responsable discrepà dels motius de la queixa, però alhora mostrà “màxim respecte” per la decisió de la comunitat educativa. A la vegada, destacà que s’havien complit els protocols exigits per la Conselleria perquè es permetessin les tancades, perquè no s’havien produït incidents ni s’havia interferit en les activitats lectives ni en les extraescolars dels centres d’ensenyament. En aquest sentit, agraí el comportament dels qui protestaren, perquè dels informes enviats pels directors dels centres on es feren les protestes es desprèn que aquestes “transcorregueren amb normalitat” i que ahir es pogueren reprendre les activitats sense cap mena de problema. 

A diferència del criteri de comptabilitat del Govern, la plataforma convocant mantingué ahir les xifres del primer recompte de centres educatius que s’afegiren a la jornada de protesta de dijous:130 a Mallorca i 18 més a Menorca.

La majoria de centres que hi prengueren part optaren per realitzar activitats reivindicatives durant l’horabaixa i el capvespre, i només alguns, com l’IES Marratxí, passaren la nit a les instal·lacions.

A totes les escoles i instituts que s’uniren a la jornada reivindicativa s’hi llegí un manifest de la plataforma convocant, en què es posava de manifest que, a banda de les retallades en educació, la comunitat educativa -alumnes, professors i pares- també rebutja les darreres disposicions del Govern balear en matèria educativa, com el projecte de llei de símbols, que prohibeix posar els llaços quadribarrats a les parets dels centres; el projecte de llei de convivència i autoritat del professorat, que limita les opinions que poden expressar els professors dins l’aula; i el decret de tractament integrat de llengües, que acaba amb la immersió lingüística a les aules, rebaixa l’ensenyament en català i introdueix el trilingüisme.

Veure font

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: