Skip to content

Flashmob contres les retallades a la Sanitat

1 Abril 2012

Unes 300 persones participen a la Flashmob organitzada pel col·lectiu 15M

Es Diari Menorca | M.P.F. |  Maó  01/04/2012

Immòbils. Les 300 persones que secundaren ahir matí l’encontre espontani no es van moure en quatre minuts – Javier

Tràfec, corre-cuites, moviments ràpids i intensos. Bosses que es mouen a ritme de les passes, xerrameques i ambient, molt d’ambient. La gent va amunt i avall. Uns a la recerca de S’Àvia Corema, altres a la repesca de les millors compres o fins i tot alguns, a la caça d’un passeig agradable.

De sobte, la Costa de sa Plaça de Maó emmudeix, s’atura, es congela, l’enrenou desapareix, i el silenci es fa present. Ningú respon. L’activitat s’ha esfumat. Només bateguen els desitjos, només s’enlairen les reivindicacions. Immòbils. Abraçats, posant-se la gorra, cordant-se la sabata, col·locant-se un foulard, amb el mòbil a l’orella, apunt de captar una instantània. Res. El moviment s’ha congelat. Quatre minuts després, la Costa de sa Plaça es recupera, es retroba amb el tràfec i es saluda amb el moviment.

Unes 300 persones van secundar ahir la convocatòria del moviment 15M, una Flashmob, és a dir, una trobada multitudinària i espontània, que pretenia rebutjar els retalls en sanitat d’una “manera diferent, dinàmica i divertida”, apuntava Aina Blanco, membre de la Comissió de Sanitat.

Els seguidors de la trobada anaven vestits de blanc per simular les bates dels sanitaris i amb una gran targeta sanitària amb la fotografia d’Emilio Botín. Fins i tot coronaren l’estàtua de Pilar Alonso amb una camiseta “en defensa dels drets del treball i del futur” i signat com la “Niña de Rajoy”.

Aquells qui passejaven pel vial en el moment de la congelació es quedaren també atònits, desconcertats, i sens dubte, reduïren el pas per discernir què estava passant. Però l’acte no va acabar així.

Els congregats per rebutjar la política sanitària van ocupar la Plaça Colon i entonaren una versió de “Resistiré”, alguns versos de la qual indicaven que “cuando te despidan con un beso en lugar de la indemnización, cuando la tarjeta sanitaria te cueste mucho más que un riñón, resistiré aunque me quiten todo, aguantaré los años del gobierno del PP”.

La Flashmob es va repetir per tal de deixar palesos els crits reivindicatius de la societat. I sens dubte, fou un acte  social perquè de caps polítics, n’hi va haver ben pocs. Durant la trobada es van recollir firmes a favor d’una sanitat pública i de qualitat. L’acte d’ahir va aconseguir entorn a 200 rúbriques i en total en porten unes 2.500.

http://www.menorca.info/menorca/456609/mao/congela/pels/retalls/sanitat

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: