Skip to content

L’Assemblea de Mestres de Menorca defensa el model educatiu en català

28 Març 2012

 482 docents diuen no a la política Bauzá

L’Assemblea de Mestres de Menorca defensa el model educatiu en català

LL.A.C., Ciutadella 28/03/2012

Assemblea. Els portaveus de l’Assemblea explicaren a la premsa i a alguns mestres i professors les passes fetes fins ara – Cris 482 docents de Menorca, de moment, s’han adherit a l’Assemblea de Mestres en Català, un moviment sorgit per defensar el model educatiu en la llengua pròpia de Balears i la immersió lingüística, que s’uneix a altres plataformes crítiques amb la política que està aplicant el Govern balear presidit per José Ramon Bauzá. Els mestres i professors que donen suport a la iniciativa defensen la necessitat de l’educació en català per a mantenir la cohesió social, i s’oposen a la intenció del Govern de possibilitar una educació en castellà als centres de la comunitat, una decisió que, expliquen, s’empara en una decisió judicial produïda a una altra comunitat autònoma i que, a més, ja ha estat derogada pels propis tribunals.

Els portaveus de l’Assemblea explicaren ahir que en el pròxim procés d’inscripció als centres educatius, les escoles estaran obligades a entregar un document als pares on aquests hauran d’especificar si volen que el seu fill sigui educat en català o en castellà. “Entregarem aquest document, però no callarem i explicarem als pares que el model en català funciona, i que és el nostre model”, manifestaren ahir els mestres. De fet, l’Assemblea ha redactat un document on s’especifiquen alguns dels arguments que recolzen la seva postura. Així, per exemple, asseguren que “l’escola no vol infants separats per raons de llengua; els vol mesclats i que tots participin de les mateixes experiències i convisquin culturalment enriquits amb les aportacions de tots”.

Veure noticia completa :

http://www.menorca.info/menorca/456441/docents/diuen/politica/bauza

One Comment leave one →
  1. marta permalink
    21 Setembre 2013 4:14 pm

    Es trist i inexplicable l’actitud poc solidaria dels mestres catalans i dels seus sindicats; ahir a Olot només la CUP va mobilitzar-s en solidaritat amb els professors i pares de ses Illes.
    Anims, la lluita continúa!!! Avui son ells, demà qui sap?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: