Skip to content

MANIFEST DEL 15M

14 febrer 2012

MANIFEST EN DEFENSA DE LA SANITAT PUBLICA

El moviment 15-M de Menorca, en una decisió presa democràticament i aprovada per consens, considera que el moment present és determinant per al futur de la sanitat pública a les Illes Balears per la qual cosa es pronuncia en defensa d’una sanitat pública, universal, solidària i de qualitat amb el següent MANIFEST:

1. Amb l’aplicació de les polítiques neoliberals que aposten per la privatització sistemàtica dels serveis públics bàsics per a la ciutadania, els usuaris i empleats de l’IB-Salut a Balears estan pagant el preu d’una crisi que no han causat mentre la banca, les grans corporacions i els veritables culpables de la situació crítica actual reben diners públics i segueixen augmentant escandalosament els seus beneficis.

2. El sistema sanitari espanyol, que fins fa poc era el més eficient del món en termes de costos i resultats, corre el greu risc d’esdevenir un negoci rendible per a uns pocs i un luxe inabastable per a les persones més desfavorides. L’aplicació d’aquest model en altres països i comunitats sempre ha fracassat i ha mercantilitzat l’atenció sanitària.

3. Ja comença a ser visible la punta de l’iceberg de les conseqüències d’aquestes polítiques encaminades a l’escanyament de la Sanitat Pública i a l’aplanament del camí cap a la privatització o el copagament sanitari:
• Pagament de la targeta sanitària
• Traves burocràtiques a immigrants sense recursos per obtenir la targeta sanitària.
• Problemes de falta de personal
• Precarització de les condicions de treball (augment hores/setmana, reducció de salari, contractes per mesos)
• Escassetat de material bàsic
• Augment dels temps i llistes d’espera.
• Reducció de llits
• Derivació de malalts a altres centres

4. En particular, manifestem el nostre rebuig al pagament de 10 euros per la renovació de la targeta sanitària, que ens identifica com a usuaris de la sanitat pública a les Balears i la resta de l’Estat espanyol. El fet de pagar 10 euros suposa un impost arbitrari, injust, insolidari i que afecta a persones i famílies sense recursos. Considerem que aquesta mesura és una greu agressió als nostres drets i anticipa, a manera de globus sonda, el progressiu i subreptici desmantellament de la Sanitat Pública com a tal.

5. Tenim la intenció d’impulsar un seguit d’accions, convocatòries i campanya de recollida de signatures sota el lema “LA SALUT NO ÉS UN NEGOCI, ÉS UN DRET” amb l’objectiu de paralitzar qualsevol tipus de retallada a la Sanitat Pública, fins i tot actuant en el marc del que podria considerar desobediència civil pacífica i no violenta.

6. Sol.licitam i convidam a tota la ciutadania i a les diferents associacions, partits polítics i col.lectius afectats a unir-se a aquesta campanya de condemna a l’actual política del sector públic i sanitari i a mostrar el seu rebuig a les retallades de les diferents maneres possibles (assistència a concentracions, reclamacions, queixes, denúncies, cartes als mitjans de comunicació, insubmissió i no pagament de la renovació de la targeta, etc).

Menorca, 13-feb-2012

http://menorca.tomalaplaza.net/2012/02/11/manifiesto-en-defensa-de-la-sanidad-publica/

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: